Cosplayverseny


A cosplayversenynek külön nevezési díja nincs, a Nippon Expo belépőjegyének megvásárlásával bárki részt vehet a versenyen.

 

Előzsűrizés és fotózás: 11:00
Helyszín:
HAMAROSAN!

Verseny kezdete:
13:00
Helyszín: Zsolnay terem

Jelentkezés módja:

 • helyszínen

Kategória: craftmanship

Nevezés módja:

 • egyéni
 • csoportos

 

További részletek:


A cosplay rendszerint a conok legszínesebb és legnagyobb népszerűségnek örvendő programja, így természetesen a Nippon Expo-ról sem hiányozhat egy kis jelmezverseny. Úgynevezett helyben nevezős craftmanship kategóriát hirdetünk egyéni és csoportos kategóriában, ahol a legfontosabb a karakter jelmezének, kinézetének minél élethűbb, pontosabb megformálása.


Verseny menete:


A verseny 3 részből áll:

 1. Előzsűrizés
  A verseny az előzsűrizéssel indul egy erre kijelölt külön teremben. A zsűri szobában mondhatjátok el miből, hogyan készült a jelmez, mik voltak a nehézségek, mennyi időt vett igénybe, miért ezt a karaktert választottátok, stb. Voltaképp egy élménybeszámolót várunk a jelmezetek elkészítéséről, és ha szükséges a zsűri további kérdéseket tesz fel. Ezek alapján minden versenyző pontokat kap, melyek kibővülnek a színpadi szereplés folyamán.

 2. Fotózás
  Minden versenyzőről készül majd néhány kép, amit a jelöltek és nyertesek nevével, csapatával együtt a díjazásnál kivetítenek.

 3. Színpadi fellépés
  A színpadra lépés előtt minden versenyzőt felkonferálunk, ezt követően azonnal indul az általatok választott zene (biztosítunk zenelistát, de pendrive-on is hozhattok zenét). Egyéni versenyzőknek max. 1 percük lesz a színpadon, csoportoknak pedig maximum 2, hogy bemutassák a jelmezüket néhány, a karakterre jellemző pózzal, mozdulattal.


Díjazás:

Értékelési szempontok:

 • Technika, használt anyagok, kreativitás
 • Részletesség, pontosság, összkép
 • Színpadi előadás
 • Karakterhasonlóság

A zsűri három díjat fog kiosztani: első, második és harmadik helyezettet, valamint megválasztásra kerül a közönség kedvence is. Az értékelésben az egyéni és csoportos kategória együtt vesz részt, a csoportok tagjait külön is díjazhatjuk.


Jelentkezés:

Csak helyben lehet jelentkezni az előzsűrizés megkezdése előtt. A cosplay segítők mindenben a segítségetekre lesznek, és lehetőség szerint segítünk felkészülni a színpadi fellépésre is. :)

 

Mindenkinek kellemes készülődést és sok sikert kívánunk!
Találkozunk a Nippon Expo-n!