Előadói terem

 

A teljes programkiosztás letöltéséhez kattints ide!
 


Kapunyitás: 9:30

 

Előadói terem

(változatos előadások helyszíne)

 

 

10:15 Kimonók és Gésák előadás:
Csomai Zsuzsanna előadása két külön részből fog állni. Az első a gésák életének bemutatásáról, míg a második a hagyományos kimono eredetéről és viselésének mikéntjéről mesél.


12:00
 Sci-fi animék előadás:
Bagics Zoltán (Zoda) több éven keresztül szervezett animevetítéseket a pécsi egyetemi Szenes Klubban. A Nippon Expón a japán animációs filmek egyik legelismertebb műfajáról, a sci-fi animékről tart részletes és szakszerű előadást.


13:30
 Tea előadás:
"A japán teák csodálatos világa" - Tóth Mariann előadása során bemutatja a japán teák néhány fajtáját, elkészítési módjukat és a teafogyasztási szokásokat.


14:00
 Mangarajzolás előadás:
"Rajzolt Te is mangát!" - Minden, amit tudni akartál a mangakészítésről - alapok, eszközök, tippek és trükkök, avagy az út a lelkes firkálástól a publikációig, Vörös Andrea (Seny) előadásában.


14:45
 Szerepjáték előadás:
"Miért jó a szerepjáték?" - Hajdics Norbert interaktív előadása a szerepjáték rejtelmeiről.


15:45
 Zenekvíz:
A verseny egyik célja, hogy adott listából kiválasszátok a lejátszott dal címét, a másik természetesen az, hogy kedvet kapjatok a zene alapján az anime megnézéséhez.
Mindenki megtalálja majd a számára ideális kategóriát!
A verseny leírásához kattints ide!


16:45
 Cosplayer előadás:
"Kalandozások Cosplayföldén" - Laukó Viktória (Rhysa) előadása a cosplayről. A Vándorló Palota regény magyar kiadásának fordítója 2007 óta aktív cosplayer, craftmanship és performance kategóriában is rendszeres elismerésben részesül, többek közt a 2010-es pécsi AnimeConról a legjobb kosztüm díját vitte haza, 2011-ben pedig Magyarországot képviselte a londoni Eurocosplay versenyen.


17:15
 Koto előadás:
Bakos Tünde kotoművész előadásában beszél a hangszer múltjáról, majd meg is szólaltatja azt. A hangszer hangja a nyugati hárfához hasonló, kellemes, nyugtató érzést áraszt.18:30 ZÁRÓRA