Odajutás


Ha pécsi, Pécs környéki vagy, bizonyára nem okoz neked semmi gondot, hogy odatalálj a helyszínre; az alábbi magyarázat azoknak nyújt segítséget, akik távolábbról érkeznek hozzánk, és nem ismerősek a városban.


Hadd kezdjem egy jó hírrel: lehetőségeinkhez mérten meg akartunk tenni mindent, hogy megkönnyítsük az odajutást a helyszínre, így végül délelőttre és délutánra foglaltunk helyijáratos különbuszokat, melyek a vasútállomás, távolsági autóbusz állomás és az Expo Center közt fognak ingázni.

A járatokon való utazás teljes mértékben ingyenes!


A buszok indulási ideje

Főpályaudvar - Távolsági autóbusz állomás - Expo Center útvonal:

  • 09:00
  • 10:00
  • 11:00

Expo Center - Távolsági autóbusz állomás - Főpályaudvar útvonal:

  • 16:30
  • 18:30


Úgy kalkulálj, hogy a főpályaudvar és az autóbusz állomás közti menetidő maximum 2 perc!

Az alábbi képeken tekintheted meg, hogy pontosan honnan indul, és hol áll meg a különbusz:

Vasútállomás (kattints a képre):

Vasútállomás
Vasútállomás - utcai nézet
 

Távolsági autóbusz állomás (kattints a képre):

Buszvégállomás
Buszvégállomás - utcai nézet
 

Ha autóval érkezel (és rendelkezel GPS-szel), akkor praktikusan a Füzes dűlő és a Megyeri út kereszteződését, vagy az É46.055235, K18.210908 koordinátákat célszerű beállítani úticélként. A navigációkban használt térképek sajnos a környék házszámozását elég rosszul kezelik, ezért pontos cím alapján nem tudsz tervezni. Az Expo Center rendelkezik saját, ingyenes parkolóval, így emiatt nem kell aggódnod.

Végül, ha lekésted a járatainkat, és nincs ki elvigyen, az alábbi térkép alapján találhatsz a rendezvény helyszínére, vagy vissza. A különjáratai buszainkat leszámítva sajnos nincs közvetlen járat az Expo-hoz, vagy így, vagy úgy keveregned kellene, amit nem javasolnék.

 


Engedd meg, hogy kis magyarázatot fűzzek a térképhez:

A-pont: Távolsági autóbusz állomás
B-pont: Főpályaudvar
C-pont: Expo Center

Mint láthatod, viszonylag egyszerű dolgod van. Amint lejutottál a Kálvin utcára, avagy fel a Mártírok útjára, szinte lehetetlen, hogy eltévedj.

  • Menj egyenesen a Mártírok útján egészen addig a kereszteződésig, ahonnan az út jobb oldalán meglátod a Lauber Dezső Sportcsarnokot, valamint ha elnézel a kereszteződésben balra, egy nagy sorompót látsz (ha felemelve látod, az egy felsőbb erő által küldött jel, nagy szerencse vár rád a közeljövőben!)
  • A sorompó felé vezet tovább az utad, ez a Megyeri út.
  • Ha átmentél rajta, nemsokára találkozol egy kereszteződéssel, egyenesen haladj tovább!
  • Innen már lehetetlen elvéteni. Menj végig a Megyeri úton, és a legvégén, a túloldalt meglátod a sátorszerű objektumot, mely otthont ad a Nippon Expónak.

A Mártírok útján igénybeveheted a 4/4y/20-as számú buszjáratokat utad lerövidítéséhez. Ez esetben a rendezvény felé tartva a "Sportcsarnok" elnevezésű megállónál kell leszállj. Innen egy 50m-re visszafelé találod a fent leírt kereszteződést.

Itt még lehetne lehetőséged kicsit arrébb, a felüljárón felszállni egy buszra (1-es számú járat), de személy szerint én úgy gondolom, hogy 6-8 perc séta a Megyeri úton nem okozhat senkinek problémát. Az 1-es busszal is csak 1 megállót kellene menned, és a szombati menetrenddel elképzelhető, hogy gyalog előbb kiérnél. Amennyiben mégis ragaszkodnál a buszhoz, írj nekünk, és elmagyarázzuk, hogy jutsz el az 1-es megállójába.

A helyi menetrendért kattints ide!

Bízom benne, hogy hasznodra szolgál a leírás.
Bármi kérdésed lenne, keress minket bizalommal az e-mail címen.